Älä unohda vapaa-aikaa

Älä unohda vapaa-aikaa

Ihmisen täytyy viettää vapaa-aikaa, ja unohtaa välillä työnteko. On erittäin tärkeää tyhjentää aivot, ja ladata ne uudelleen. Kukaan ei jaksa päivästä toiseen tehdä työtä, jos ei välillä vietä aikaansa muualla. Vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon löytyy satoja. Paras tapa on lähteä pois kodista, koska muuten kotityöt stressaavat, eikä silloin voi rentoutua. Mieti mitä kaikkea voit harrastaa kodin ulkopuolella, ja unohtaa arjen murheet.

Suomi on ihana maa sekä kesällä että talvella, ja vapaa-aikaa voi viettää monella eri tavalla. Liikuntaa voi harrastaa melkein joka muodossa, matkustella ympäri kaunista maatamme, kalastella tuhansien järvien rannoilla, ja yöpyä vaikka keskellä metsää. Kaikki harrastukset eivät ole rahasta kiinni, joten sen sijaan, että istuu kotona sohvan nurkassa ja tuijottaa televisiota, kannattaa lähteä vaikka luontoon liikkumaan. Luonto tarjoaa aina jotakin tekemistä. Satoi tai paistoi, oikeanlaiset vaatteet päälle, ei ainakaan voi syyttää huonoa säätä. Lähteminen on monelle vaikeinta, mutta kun saa itsensä liikkeelle, on varmasti mukavaa.

Vapaa-aikaa voi myös viettää tekemättä mitään, mutta miksi sitä ei tekisi vaikka lyhyitä viikonloppumatkoja silloin tällöin. Kivan viikonlopun jälkeen tuntuu kotikin taas mukavammalta. Ihminen on perusluonteeltaan aika laiska, sieltä mennään missä aita on matalin, kuten sanonta kuuluu. Kaikki eivät ole yhtä aktiivisia, toiset elävät jokaisen päivän kuin se olisi viimeinen. Mistä tämä johtuu? Olemme kaikki muutenkin erilaisia, ja kiinnostuksen kohteet vaihtelevat. Nykyään kaikki on tehty niin helpoksi, verrattuna elämään muutama kymmenen vuotta sitten. Se on varmasti myös luonteesta kiinni, joillakin on helppoa ottaa ja lähteä, vaikka vain lenkille. Toinen keksii tekosyitä milloin mistäkin, eikä kerro totuutta, eli että laiskottaa. Elämme vain kerran, joten kannattaa käyttää hyväkseen kaikki aika, niin hyvin kuin mahdollista. Mitään et häviä, jos lähdet vaikka tunniksi ulos kävelemään. Et varmasti tule katumaan, olet kuin uudesti syntynyt, kun palaat takaisin.

Mikäli olet kesäihminen, niin kalastus ja veneily ovat sinulle varmasti mukavaa ajankulua. Mökkejä vuokrataan viikonlopuiksi järvenrannalta. Jos sinua kiinnostaa enemmän merikalastus, on siihen myös mahdollisuuksia ympäri pitkän Suomen maan. Talvisin hiihtäminen on ihanaa ulkoilua, eväät mukaan, ja hiihtoreissulle.

Tässä blogissa tarkastellaan eri vapaa-ajan vieton mahdollisuuksia, lomakohteita ja Suomen saaristokohteita. Ihmisille, jotka kaipaavat enemmän jännitystä ja vaihtelua, matka maailmankuuluihin kasinoihin voi olla oikea valinta.