Kaunis kotimaamme

Suomi tunnetaan maailmalla tuhansien järvien maana. Pitkä ja kapea maamme on täynnä ihania

paikkoja, joissa vesistöt ovat lähellä. Mikä on sen mukavampaa, kuin kerätä kamppeet reppuun, ja lähteä taivaltaan luontoon. Mikäli sielu halajaa vesistöön, niin monessa paikassa on mahdollisuus vuokrata vene. Voi soudella saareen eväineen, kalastamaan ja viettämään kivaa aikaa, perheen tai ystävien kanssa. Uimista ei saa unohtaa, se virkistää. Vesi on erikoinen elementti, sen äärellä oleminen rauhoittaa, sitä ilman ei voi elää, koska se sammuttaa janon. Vettä siis tarvitaan aivan kaikkeen, joka päivä. Saamme olla onnellisia, että meillä Suomessa ei ole vedestä pulaa, kuten monessa maassa ympäri maailmaa on.

 

Meillä on paljon saaristoja, joissa on nähtävyyksiä, ja vapaa-aikaan tarkoitettuja aktiviteetteja. Mikäli järven sijaan tykkää enemmän meri-ilmastosta, joka eroaa aika paljon järvi-ilmastosta, on Suomessa upeita paikkoja, jonne kannattaa mennä. Turun saaristossa on paikka nimeltä Kemiönsaari eli Helsingholm ruotsinkielellä. Sinne on helppo mennä veneellä, koska se sijaitsee hyvän kulkuväylän varrella. Siellä menee päivä mukavasti vaikka saunotellen, ja hyvää ruokaa syöden. Patikoimiseen on tämä saari myös todella oivallinen, luontopolkuja löytyy paljon. Eväät mukaan ja matkaan, hengittämään raikkaan puhdasta meri-ilmaa. Pieni asia voi vaikuttaa suurelta, ja elämä tuntua aivan toisenlaiselta, jos tekee muutakin kuin arkisia asioita.

 

Helsingholmilla ei ole talvisin mitään aktiviteetteja, sesonki alkaa 1.4. ja loppuu 31.10. Pitkä kausi kuitenkin, joten siellä ehtii käymään vaikka useitakin kertoja, kevään, kesän ja syksyn aikana. Sesongin ulkopuolella on myös mahdollisuus päästä saarelle syömään, jos tekee etukäteen tilauksen. Saari on erittäin viihtyisä paikka, johon voi mennä esimerkiksi pääsiäisen aikaan syömään herkullista ruokaa. Sinne voi tilata ennakkoon isommalle porukalle ruokatarjoilun. Vinkistä vaari, onko esimerkiksi 50-vuotis juhlia lähiaikoina? Kemiönsaarella voi viettää ikimuistoiset syntymäpäiväjuhlat isomman ystäväryhmän kesken. Itse ei tarvitse tehdä muuta kuin istua valmiiseen pöytään nauttimaan talon antimista. Kannattaa laittaa ylös tämä mahdollisuus.